top of page
ברוכים הבאים!
לעונג לי וחובה קדושה לעסוק בעינינים החשובים של תקופתנו , ולחלוק את מחשבותי איתכם. שם הבלוג -" האני הנודד" , הוא פראפרזה על ספר שלא תורגם עדיין לעברית , ושמו "המי הנודד?",(באנגלית זה נשמע יותר טוב), שזה גם כן פראפרזה על המונח "היהודי הנודד" , שהשתרש מאגדה שראשיתה בימי הביניים*.
גלעד עצמון , ישראלי הגולה מרצון בבריטניה הגדולה , בוחן בספר (?The wandering who) את "הפרויקט היהודי החילוני" (מדינת ישראל), ועומד על בעיותיו , הסתירות שבו , ובסופו של דבר , ריקנותו וחוסר היתכנותו לעמוד במבחן הזמן. גם ליהדות כדת גלעד לא רוחש חיבה יתירה (הוא פרש מיהדותו באופן חד צדדי), אך ל"אתגר האינטלקטואלי" של "טיפול" בה הוא מצהיר שאולי יתפנה בעתיד. הספר הביא אותי לכדי הרהור פנימי עמוק בנוגע לתובנות והתפיסות אותן הוא מציג בספר , כשאני נעזר בנסיוני וחוויותי כיהודי ישראלי החי בקרב העם היושב בציון כבר כמה עשורים , ובהשראה מעולם התוכן שלי , שהוא תמונת העולם האנתרופוסופית. דברים רבים התבהרו עבורי ביחס לישראליות ויהדות, באופן אחר לגמרי מתובנותיו של גלעד , אך חשוב מכך , נדמה היה לי שמצאתי בספר משפט אחד , שעזר לי לזהות את מקורו של התהום , הפעור בימינו בין שתי ראיות עולם שונות , ובין האנושות של ימינו לבין עתידה.
שורשיה של תפיסה אחת בקאנט , שורשיה של השניה בגתה , ובמוניזם הדינאמי של רודולף שטיינר. בסדרת מאמרים כאן , אנסה לפרוש במהופך את התהליך שעברתי , שראשיתו בתובנות חצי אינטואיטיביות , ובמהמשך לימוד שמטרתו למצוא צידוק לאותם תובנות בדרך ההתפתחות ההיסטורית והרוחנית של האנושות.
אני משוכנע שבימינו , סימנים המובילים לשאלות הגדולות ביותר של הקיום מחפשים את דרכם מעלה אל תודעתנו , דרך חוויות היום יום ממש.
אצל רודולף שטיינר מצאתי את ההצדקה והעידוד לסוג כזו של פילוסופיה חוויתית, וגם תיאור של דרך ההיסטורית ואפיסטמולוגית שמאפשרת להסביר את מצב העולם ומצב האדם כפי שאנו חווים בתקופתנו.
יתר המאמרים באתר עוסקים בנושאים שמעניינים אותי , בעיקר אמנות , טכנולוגיה, חשיבה אינטואיטיבית , ישראל והגות פוליטית.
קריאה נעימה !
רון פרוים
, *האגדה מספרת על יהודי מקולל , שנאלץ לנדוד לנצח , ללא יכולת להשתקע ולהתערות בסביבתו ,
ללא זהות ושנוא על כולם.
bottom of page